borkóstolás
Borkóstolás és a Badacsony ízei
Birtokunkon nem csak megvásárolhatod, de meg is kóstolhatod borainkat! Tölts el néhány órát a Badacsony legfestőibb táján finom borok és akár helyi finomságok kíséretében!
A hagyományos borbemutató mellett - gyakorló gasztronómusokként - kulináris élményekkel is csábítjuk a borok kedvelőit.

Borkóstoló csomagjaink:
Birtok kóstoló - 2 óra | 3500 forint / fő
Birtok kóstolónkon 6 féle bort és házi kenyeret mártogatóval kóstolhatnak vendégeink.

A régió ízei kóstoló - 2 óra | 5 500 forint / fő
Vendégeink 6-7 féle bort és környékbeli termelői finomságokban gazdag hidegtálat fogyaszthatnak.

Kemencés vacsora - 4 óra | 7500 forint / fő
A kóstoló 8-9 féle bort, előételként házi ízekkel ellátott hidegtálat, majd kemencében sült főételt tartalmaz.
A főétel a frissen elérhető helyi alapanyagokhoz igazodva mindig változik. Egy vacsora során egyféle főétel kerül felszolgálásra, egyedi rendelésre nincs lehetőség. Az aktuális ajánlatról e-mailben vagy telefonon tudunk részletesebb információt adni.

Édesszájúaknak
4 óra | 7900 forint / fő
A Kemencés vacsora házi desszerttel kiegészülve.

Időpontfoglalás /borkóstolóra előre egyeztetett időpontban van lehetőség/:
Váli Bogi: +36 30 638 3321 | info@valibor.hu

Váli Péter: +36 30 940 5232 | vali.peter@valibor.hu

Ha nálunk töltenéd az éjszakát is, vendégházunk és szobáink akár 24 fő elszállásolására is alkalmasak. A részletekről a fenti elérhetőségeken, illetve 'Vendégház' menüpontunkban tájékozódhatsz.
A borvidék
A Balaton északi partjának története a kezdetektől összefonódott a szőlőműveléssel és a bortermeléssel. Az itt készült borok magukban hordozzák a balatoni napsütés, a sajátos mikroklíma és a bazaltos talaj adta íz- és illatvilágot, melyek egyedi jegyekként köszönnek vissza minden kortyban.

A badacsonyörsi Váli birtok fő szőlőfajtái a kéknyelű (budai zöld porzóval), az olaszrizling, a muscat ottonel és a pinot noir. Minden, a szőlőtermesztéssel és a borkészítéssel összefüggő tevékenység helyben történik. A szüretelés saját kezünkkel végezzük, ezzel is megfelelve a kézműves bor elvárásainak. A reduktív és új fahordó-érlelésű borok kizárólag palackokban kerülnek forgalmazásra.
Pincénk, ahonnan a borkóstolás indul
Pincénk, a badacsonyörsi Váli birtok fő szőlőfajtái a kéknyelű (budai zöld porzóval), az olaszrizling, a muscat otonel és a pinot noir. Minden, a szőlőtermesztéssel és a borkészítéssel összefüggő tevékenység helyben történik. A szüretelés saját kezünk munkájával - a szőlőt puttonnyal, hordókba gyűjtve - zajlik, ezzel is megfelelve a kézműves bor elvárásainak. A reduktív és új fahordó-érlelésű borok kizárólag palackokban kerülnek forgalmazásra.

Terület: 9 hektár
Tengerszint feletti magasság:150 m,
fekvése: deli
Keletről az Örsi-hegy, nyugatról a Gulácsi-hegy, északról a Tóti-hegy határolja és védi.
Talaj: A magas üledéktartalmú, vulkanikus lávaköveket tartalmazó Pannon homokot 1.5 méter vastag barna erdőtalaj borítja.
Badacsonyi látnivalók
A birtokról nyíló panoráma felejthetetlen élménnyel gazdagítja a hozzánk látogatókat.
A Badacsony emellett számtalan egyéb látnivalót kínál. A páratlanul gazdag növény- és állatvilág, az egyedülálló domborzati adottságok, a Balaton szépsége különleges egységgé ötvöződik. Dús választékban kínál turisztikai célpontokat is a környék: várromok, templomromok, kastélyok és kúriák, a falusi népi építészet emlékeinek garmadája látogatható végig egy kiadós sétával.
A szigligeti és a csobánci várrom, a szentgyörgy-hegyi pazarul gazdag barokk Tarányi-pince és Lengyel-kápolna, a szigligeti kastély és udvarház, a gazdag népi oromdíszekkel ékes Szabó Flórián-féle pince a szigligeti Rókarántón, a szőlőhegyi kápolnák (Csobánc, Kisapáti-raposkai-hegy, Badacsonylábdi), a faragott útszéli keresztek, a templomromok (csobáncszegi, szigliget-avasi, káptalantóti-sabar-hegyi), a méltóságteljes Szegedy Róza ház a Badacsonyon, a magyar múlt megannyi becses emléke, és a védett terület látnivalója.
Ugyanígy megszemlélhetőek a közeli bazaltkúpok: a cukorsüveg formájú gulácsi-hegy, a Tóti-hegy, a Hegyesd és a szigligeti Várhegy festői kúpjai, valamint ne feledkezzünk meg a hajóutak, vitorlástúrák lehetőségéről sem!
Kóstold meg borainkat a Balatonon hajókázva!
Béreld ki a hűtővel, grillezővel, kényelmes bőr fotelekkel ellátott, bimini tetős elektromos hajónkat és élvezd a Váli borokat és a helyi finomságokat a Balatonon ringatózva!

maximum 9 fő (+ a kapitány)
bérleti díj: 20 000 Ft/óra
minimum bérlési idő: 2 óra

Opcionális borkóstoló program a hajón (minimum 4 fő – maximum 9 fő részére):
Birtok kóstoló 6 féle bor házi kenyérrel és krémekkel - 4500 Ft / fő
Régió ízei 7 féle bor, termelői finomságokban gazdag hidegtállal - 6500 Ft / fő
Grill fogások 8 féle bor hideg falatokkal és grill ételekkel - 9500 Ft / fő

További információ: +36 30 940 5232 | info@valibor.hu