Fedezd fel a Váli Birtokot

Fedezd fel a Váli Birtokot

Ha még nincs programotok vagy éppen egy tökéletes helyszínt kerestek akár céges csapatépítő tréningekhez vagy workshopokra, akkor a Badacsonyörsön festői környezetben található Váli Birtok ideális célpont. Helyi házias ízek, szívből jövő vendéglátás, kiváló vulkanikus saját borok – ezzel várjuk egész évben a hozzánk látogatókat. Gyertek el és merüljetek el velünk a hosszú hagyományokra visszanyúló Badacsonyi borvidék sokszínűségében.

Fedezd fel a Váli Birtokot

A tavasz és a jó idő megérkezésével elindult a várva-várt szezon a Váli Birtokon is. Közben áprilisban megjelentek a friss, Luca, Budai Zöld és Váliter boraink, melyek továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek a vendégeink körében. A szürkebarát borunk is lepalackozásra került, de neki még kell egy kis idő érlelésre a palackban, hamarosan pedig az olaszrizling válogatásra, valamint a kéknyelűre is sor kerül. A Tabula Rasa névre keresztelt rajnai rizlingünk és a vörös boraink viszont majd csak egy év múlva fognak debütálni. Bízunk benne, hogy szintén olyan nagy siker övezi majd őket, mint a korábbi évjáratokat. Mi folyamatosan kóstoljuk őket, és annyit elárulhatunk, hogy fantasztikus borok kerülnek majd palackba.

Nagy sikerrel és remek hangulatban több céges csapatépítő rendezvényt szerveztünk áprilisban a birtokunkon, amelyeknek keretében a vendégeink megismerkedhettek a kiváló borainkkal, a szívélyes vendéglátásunkkal, illetve alkalmuk volt kíséretünkben a túrázás során felfedezni a borvidék szépségeit. Bízunk benne, hogy az eddigi nagyszámú törzsvendégeinkhez és magánemberekhez hasonlóan a cégek is egyre jobban felfedezik majd a Badacsonyörsön található, közel 25 éve sikeresen működő Váli Birtokot. A gyönyörű környezetben lévő birtokunk akár 15-20 fős létszámú csoportok számára is ideális helyszín, például csapatépítő tréningekhez vagy workshopokhoz. A festői környezet és a közelünkben lévő országos kéktúra útvonal pedig biztosítják ezekhez a megfelelő körülményeket. Akárcsak a kézműves boraink és a birtokunkon felszolgált finom ételek. Aki pedig szeretne megpihenni nálunk, erre is van lehetőség, hiszen a Káli medence szélén, a borászatunk közvetlen közelében található vendégházunkban akár 24 fő részére is tudunk szállást biztosítani előre történő foglalás esetén.

Fedezd fel a három borkóstoló csomagunk által a Badacsonyi borvidék sokszínűségét

Aki csak egy rövid programra szeretne beugrani két étkezés között a Váli Birtokra, a BASIC csomagunk tökéletes választás, amelynek során a 6 organikus borunk mellé kiváló minőségű, házi kenyérfalatkákból és 3 féle krémből álló falatokat szolgálunk fel. A RÉGIÓ ÍZEI csomagunkat azok számára ajánljuk, akik picivel több időt szeretnének tölteni a birtokunkon, hiszen a program alkalmával 6-7 különböző kiváló Váli bort kínálunk, ezekhez pedig vendégeink környékbeli termelői finomságokban gazdag hidegtálat 3-4 féle hideg és meleg tapassal fogyaszthatnak. A borkóstolón felszolgált házias fogások kiváltanak egy ebédet vagy vacsorát. A KEMENCÉS LAKOMA alkalmával egy valódi gasztronómiai utazást kínálunk a vendégeinknek, amelynek során a kiváló alapanyagokra épülő komplex, izgalmas és bőséges fogások mellé 8-9 különböző Váli bort ismerhetnek meg a vendégeink. A csomag előételként házi ízekkel ellátott hidegtálat 3-4 féle hideg és meleg tapassal, majd kemencében sült főételt tartalmaz, a főétel pedig a frissen elérhető helyi alapanyagokhoz igazodva mindig változik. Ezt a csomagot főétkezésként ajánljuk, ebédre vagy vacsorára egyaránt.

Változatos és izgalmas programok májusban is a Váli Birtokon

Május első napján fantasztikus hangulatban került megrendezésre első alkalommal a Bortúra a Tóti-hegy körül program, amelynek keretében titkos, csak a helyiek által ismert ösvényeken három ikonikus szőlőhegyet jártunk be a vendégekkel, és mindegyik hegyen meglátogattunk egy-egy badacsonyi pincészetet: a Tóti-hegy lábánál az Istvándy Ligetben Istvándy Gergelyt; a Sabar-hegyen a Sabar Borházat; majd az Örsi-hegyen a saját borászatunkat. Aki esetleg lemaradt, lesz rá alkalma bepótolnia, mivel idén még négy alalommal kerül megrendezésre. Kedvcsinálóként a Váli Birtok Facebook oldalán találtok képeket az eseményről.

Szintén izgalmasra ígérkezik a május 24 – 26. között a Váli Birtokon megrendezésre kerülő Szent Orbán Hétvége program, ahol a vendégeink első alkalomra tudják megkóstolni azokat az egyedülálló borainkat, amelyek még soha nem kerültek a piacra. Érdemes figyelemmel kísérni a Facebook oldalunkat, mert hamarosan több információt is megosztunk ezekről a borokról. Mint köztudott, Szent Orbán a szőlő védőszentje, ezért május 24-én éjjel a szőlősgazdák tüzet raktak a szőlőben és a szenthez imádkoztak, hogy a fagy ne vigye el a termést. Ha Orbán meleget hozott, szobrát virággal díszítették, megkoszorúzták, még borral is megöntözték, de ha a fagy elvitte a termést, kövekkel dobálták meg. A szőlőtermesztő vidékeken szokás volt ezt a napot a szőlőhegyen tánccal, mulatozással tölteni. Gyertek és töltsétek velünk együtt finom borok és kiváló ételek kíséretében ezt a hétvégét. Péntek este fogadó vacsorával készülünk, főétellel, desszerttel, 2-3 pohár borral, szódával és mentes ásványvízzel. Szombaton egy bőséges, választékos villásreggelivel indíthatjátok a napot, frissen főzött kávéval, meleg és hideg italokkal. A reggeli után pedig indul a túra fröccsállomással, visszaérve a birtokra pedig egy könnyű ebéd vár mindenkit, levessel, desszerttel, 2 pohár borral, szódával, mentes ásványvízzel. Szombat este pedig jön a kemencés lakoma: 8-9 féle bor kóstolása - újbor kóstolóval (Luca Bora, Budai, Olaszrizling) - házi ízekkel ellátott hidegtál 3-4 féle hideg és meleg tapassal, kemencés főétel és desszert, desszertborral. Este tüzet is gyújtunk, hogy megvédjük a szőlőt. A jó zenét pedig Németh Lajos tangóharmónikás szolgálja. Egy kiadós alvás után egy bőséges, választékos villásreggelivel indíthatjátok a napot, frissen főzött kávéval, meleg és hideg italokkal. A csomag ára: 69.000 Ft/fő, mely tartalmazza a csomagban felsorolt italokat + Idegenforgalmi adót: 500 Ft/fő/éj - 18 éves kor felett. A csomagon kívüli italfogyasztást pinceáron számoljuk. Foglalás és további információ: kezmuvesbor@gmail.com vagy az alábbi telefonszámokon: +36 30 090 3161, +36 30 940 5232

Kövessétek Facebook, Instagram és TikTok oldalainkat, ahol a sok érdekesség mellett mindig naprakész információkat találtok a Váli Birtokról.

Kapcsolat