Váli Birtok sikerek a New Yorkban

2025. április 5-én a Badacsonyi borvidék színe-java egy emberként megmozdulva ismét Budapest egyik legszebb épületébe, a New York Palota Róma termébe költözött egy napra. A számos borászatot, kiállítót és magas színvonalú szakmai programot felvonultató komoly múltra visszatekintő Badacsony New Yorkban eseményen Magyarország egyik legkedveltebb és legismertebb borvidékéről, a Badacsonyi borvidékről idén is a kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől egészen a nagy pincészetekig mindenki jelen volt és kínálta válogatott, izgalmas borait.
A borvidéki seregszemlén mi is jelen voltunk bemutatva a Váli Birtok borain keresztül az évezredes történelmi múlttal rendelkező fantasztikus adottságú Badacsonyi borvidék színes és gazdag kínálatát. A Badacsony New Yorkban rendezvényen legnagyobb örömünkre nagy számban megjelentek a hazai borszakma és a sajtó képviselői is, ezzel is emelve a tizennegyedik alkalommal megrendezett rendezvény szakmai rangját és presztízsét. A rendezvényen Dékány Tibor, a Bor és Piac magazin főmunkatársa, a Magyar Borszakírók Körének, a Magyar Bor Akadémiának, a Magyar Sommelier Szövetségnek, illetve az Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagja is ott volt, akinek nevéhez több mint 30 szőlészeti és borászati témájú könyv teljeskörű illusztrációja fűződik. A Bor és Piac online magazin oldalán megjelent cikkében rólunk is említést tesz, mint írja:
„Különös érdeklődéssel álltunk meg a Válibor asztalkájánál, hiszen ez a borászat a szavazás jelenlegi állása szerint könnyen bekerülhet a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka ezévi döntősei közé. Váli Péter, a pincészet vezetője, nemcsak szőlőtermelőként, hanem borászként és vendéglátósként is elkötelezett az organikus termelés mellett, ahol a természet tisztelete és a hagyományos borkészítési eljárások állnak a középpontban. Többek között az organikus termelés is biztosítja, hogy a borok természetesek, és szép savakkal rendelkeznek. A dűlőik fekvése és talaja ideális körülményeket biztosít a Kéknyelű és az Olaszrizling számára, melyek a pincészet zászlósborai közé tartoznak. Az Ágyús dűlő kéknyelűje egyes tételekben amfórában is érlelődik, ami további újabb érdekes ízvilágot ad, bár hazánkban még nem annyira elterjedt ez az eljárás, de egyre nagyobb divatja van a világ borkedvelői között, így itthon is többen belevágtak az ezzel a technikával előállított borok készítésébe.”
Köszönjük szépen a méltató szavakat a Váli Birtok teljes csapatának nevében! A teljes írás ITT olvasható