Színes és izgalmas tavaszi programok a Váli Birtokon

Színes és izgalmas tavaszi programok a Váli Birtokon

A tavasz érkezésével is számos izgalmas és színes programmal kedveskedünk a hozzánk látogatóknak. A festői környezetben található birtokunkon Váli Péter társaságában egy igazán izgalmas és családias hangulatú főzőtanfolyamon vehetnek részt a vendégeink, de nálunk lesz Sándor Tamás, a híres bükki sajtmester is. Március közepén pedig egy igazi sportos tavaszi hétvégét szervezünk a tudatos táplálkozás jegyében, aki pedig Budapesten szeretne velünk találkozni, várjuk finom borokkal a Badacsony New Yorkban eseményen.

Főzőtanfolyam II. a Váli Birtokon

Március első hétvégéjén nagy szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe a kétnapos, március 01 és március 03 közötti Főzőtanfolyam II. hétvégéjét a Váli Birtokon. Remek alkalom ez mindenki számára, hogy kiváló, családias hangulatban és boraink társaságában belemerüljön egy kicsit a gasztronómia világába is. Ehhez pedig Váli Péter nyújt segítséget. Pénteken izgalmas főétellel, desszerttel, Váli borokkal, szódával, mentes ásványvízzel, pincelátogatással, valamint újbor kóstolóval várjuk a kedves vendégeinket. A program keretében a szombati bőséges reggeli után egész nap Váli Péter társaságában lesz alkalom elkészíteni az ebédet, a vacsorát, a süteményeket, illetve a kézműves friss kenyereket is, aki a főzés és sütés rejtelmeibe avatja be a kedves vendégeinket. Lesznek füstölt húsok, grillezett és kemencés ételek, főzés közben pedig jókat lehet beszélgetni, kóstolni és borozni. Este pedig Pokk Tamás, a Váli Birtok séfje és zongoristája jobbnál-jobb zenékkel szolgál a vacsora ideje alatt és utána.   

Sajt és gasztronómiai bemutató Sándor Tamás bükki sajtmesterrel

Szintén izgalmas programként ígérkezik a március 08 és március 10 közötti Nőnapi és Sajt hétvége a Váli Birtokon, ahol Sándor Tamás bükki sajtmester lesz a vendégünk. A kétszer Magyarország legjobb sajtmesterének választott Sándor Tamást már nem kell bemutatni senkinek, kiváló termékei nemcsak hazánkban, hanem külföldön is nagy elismertségben részesülnek. Nem mellesleg rajong a Balaton-felvidékért, így nem véletlen, hogy rendszeresen visszatérő vendégünk a Váli Birtokon, akárcsak sajtjai, melyek hidegtálaink állandó szereplői. Nagy örömünkre szolgál, hogy sajt és gasztronómiai bemutatót is tart a birtokunkon. A jó hangulatról és zenéről most is Pokk Tamás fog gondoskodni. A hölgyek pedig 1 szál virág helyett 1 üveg Válibort választhatnak ajándékul. Péntek este fogadó vacsorával várjuk a vendégeinket, szombaton a gazdag reggelit követően túrával készülünk a Tóti-hegy csúcsára Salföld érintésével és az Ágyús dűlőhöz. A könnyű ebédet követően egy izgalmas olaszrizling és kéknyelű vertikális borkóstolóval és Sándor Tamás mesterkurzussal kedveskedünk a programon részt vevőknek, a borokhoz pedig természetesen Tamás különböző sajtjai lesznek párosítva. Olyan féltve őrzött évjáratos borok kerülnek a pince mélyéből terítékre, amelyek már sem a piacon sem a pincénél nem kóstolhatók. Különleges alkalom lesz ez, hiszen többek között magnum palack is felbontásra kerül akárcsak a 2021-es válogatás olaszrizling is, mely hatalmas elismerésként, a Horvátországban múlt évben megrendezett olaszrizling világversenyen (GROW du Monde) aranyérmes lett. A vasárnapi reggeli után 10 órától a Badacsonytomajon található Válibor Vinotékánkban kedvezményes sajtvásárral záródik a hétvége, ahol közvetlenül Sándor Tamástól lehet vásárolni, melléjük pedig természetesen Váli bort is.

Háromnapos sportos tavaszindító hétvége a Váli Birtokon  

Március 14 és március 17 között egy kiváló ár-érték arányú háromnapos csomaggal várjuk vendégeinket, amely félpanziós ellátást is magában foglal. Erről Facebook oldalunkon lehet bővebb információkat találni, de a megújult honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinken is lehet érdeklődni. Mivel a rohanó világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges és tudatos táplálkozás, ez számunkra is fontos szempont volt a programunk kialakítása során. Ennek megfelelően a Háromnapos sportos tavaszindító hétvégén egészséges, könnyedebb fogásokat, illetve frissebb borokat szolgálunk fel, közben minden nap túrázni fogunk a környéken, érintve a Váli Birtok egyes kiváló adottságú területeit is.

Találkozzunk idén is a Badacsony New Yorkban eseményen

Idén március 23-án a Budapest egyik legimpozánsabb épületében, az 1894-ben épült pazar szépségű New York Palota Róma termében ismét megrendezésre kerül a Badacsonyi borvidék legnagyobb presztízsű és legnagyobb szabású eseménye, a Badacsony New Yorban borvidéki seregszemle, amelyen mi is jelen leszünk személyesen: egyrészt a borainkkal, másrészt Váli Péter, mint az esemény szervezőbizottságának az elnökeként. A számos borászatot, kiállítót és magas színvonalú szakmai programokat felvonultató esemény, amelynek kezdettől fogva szereplői vagyunk, idén tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre. Sok szeretettel várunk mindenkit, aki Budapesten fedezné fel Badacsony ízeit, és természetesen a mi borainkat is. Ami biztosan kóstolható lesz nálunk: a James Suckling 92 pontos, és Top 100 Magyar Bor között szereplő 2021 Tabula Rasa, kéknyelű, olaszrizling válogatás, héjon tartott szürkebarát, pinot noir és syrah. Bízunk benne, hogy ismét egy sikeres rendezvénynek leszünk szemtanúi.

Kövessétek Facebook, Instagram és TikTok oldalainkat, ahol a sok érdekesség mellett mindig naprakész információkat találtok a Váli Birtokról.

Kapcsolat