HVG: Egy pohár hangulat

HVG: Egy pohár hangulat

A nyár beköszöntével a levegő megtelik virágillattal és az élet egy kicsit gyorsabb tempóra vált. Ez az évszak maga a szabadság, a felfedezések ideje: új helyek, új ízek, és mi lehetne jobb kísérője a napsütötte meleg nappaloknak vagy az élettel teli enyhén hűvösebb estéknek, mint például a barátokkal együtt elfogyasztott jól behűtött Váli bor?!

A Váli Birtokról és a 2024-es évjáratú Budai Zöld borunkról is olvashattok a napokban megjelent HVG magazin legfrissebb nyári különszámában. Mint írják: „Ha nyár, akkor Balaton, és ha a magyar tenger, akkor hazánk egyik legkedveltebb és legismertebb történelmi borvidéke, a több mint kétezeréves szőlőművelési és borkészítési hagyományokkal büszkélkedő Badacsony, mely nemzetközi szinten Magyarország egyik legfontosabb kitörési pontja. A Badacsonyörsön közel 10 hektáron organikusan gazdálkodó, az idén a fennállásának 25. jubileumát ünneplő Váli Birtok, mely a borászat közvetlen közelében 24 fő részére is tud szállást biztosítani, az elmúlt években a borvidék egyik legmeghatározóbb pincészetévé vált. Váli Péter tulajdonos-borász azt vallja, hogy sikerének titka, hogy még mindig nem munkaként, hanem szenvedélyként tekint a borkészítésre, amihez szeretet is társul. Az organikus borok közül most a nyárra való tekintettel a 2024-es Budai Zöldet ajánljuk tőlük.”

 „Lendületes, üde bor, könnyű és feszes szerkezettel, amit jellegéből adódóan könnyű ételekhez ajánlok, de jéghideg fröccsnek is kitűnő. Én mindig ebből készítem. Múlt évben a világ egyik leghíresebb borvidékéről, Wachauból, illetve Wagramból látogattak el hozzánk fiatal osztrák borászok szakmai túra keretében, és nagy kedvencük volt, vittek is pár kartonnal belőle” – mondja Váli Péter a Budai Zöld borukról.   

Kapcsolat