Ha már megvan a szállás Badacsonyban, mit csinálhatunk?

Ha már megvan a szállás Badacsonyban, mit csinálhatunk?

 Körbejárva a környéket azt tapasztalhatja az ide látogató, hogy Badacsony egyáltalán nem csak a bazárokról szól, hanem sokkal több élményt ajánl ez a vidék. Miután a szállás Badacsony környékén már le van foglalva felkutathatjuk a környék legjobb helyeit, élvezhetjük a jó borokat, gyönyörködhetünk a messze földön híres panorámában, valamint ehető virágokkal, és gyógynövényekkel teli salátát is fogyaszthatunk, de ha szeretünk horgászni, csak Szigligetre kell átugranunk egy ki keszeg fogásért.
Fejest ugrani a badacsonyi kalandokba

Amikor már a szállásfoglaláson túl vagyunk, akkor kezdődhet az igazi túra, amely magába foglalhatja a kalandos hegyi taxizást - vagy ahogy a fiatalok hívják a " hegyitaxi-feeling "-et. Ezt a szolgáltatást igyénybe lehet venni egy nyitott utasterű kocsiban, miközben friss levegőt szívunk magunkba.

Ha pedig kaphatóak vagyunk egy kis kúltúrára, akkor ajánlatos megtekinteni a Kisfaludy-házat, a Szegedy Róza Irodalmi Emlékmúzeumot, valamint a festőművészet kedvelői vásznakon is láthatják a balatoni színeket az Egry József Emlékmúzeum tárlatát megtekintve.
A Tapolcai-medence emelkedői

A Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye a Badacsony bővelkedik emelkedőkben, amely a túrázókat keményen megizzasztja, miközben az tapasztalják, hogy a hátizsák már nem igazán kellene ehhez a nem mindennapi vállalkozáshoz. Aki pedig a badacsonyi kalóriadús borok, és házi ételek utánra időzíti a jóleső mozgást, annak érdemes kipróbálnia a kocsitúrát, vagy ha romantikára vágyik valamelyik pár nekik is van néhány tippünk.

Sétálhatnak a badacsonyörsi Folly Arborétum árnyékot nyújtó fái, és különleges virágai között, vagy " csúcsra törhetnek ", és meghódíthatják a Kisfaludy-kilátót, melynél magasabb pontot nem találhatnak a Balaton környékén.

Önnek még nincs szállása ? Kérjen árajánlatot vendégház Badacsony szolgáltatásunkra !